Posts

Showing posts from December, 2015

Kena tipu. Sedih. Depressed. Huks.

Image
ASSALAMUALAIKUM :)

Hari Sabtu lepas aku spend time dengan family mandi dekat Sunway Lagoon. At first aku letak specs dekat locker yang disewa but lepas dah settle mandi-manda aku malas nak pakai and just letak kat pocket seluar huhuhu. Rasa tak patut letak kat seluar, mana tahu tiba-tiba terpatah dua kang habisss... dah la tak sampai setahun.

Pastu bila dah sampai rumah aku keluarkan specs and letak kat atas apatah namanya tapi dia macam ni laaa...

Bila dah lama-lama rasa macam ada something dekat pocket. Macam pen. Bila aku keluarkan...Ya Allah! hah suspend takk? Cermin mata yang sangkut kat telinga tu patah huhuhu tapi sebelah jelaa. The next day, alang-alang nak beli barang sekolah adik-adik aku kirimkan abah aku specs hanto kedai untuk repair.

Okay, ni yang aku nak cerita part kena tipu tu. Balik je dari repair tu aku tanya mama "berapa?" means that berapa upah repair lah. Mama cakap RM 5. And aku just like Ohhh.. takde niat nak bayar pun, just nak tahu jurr hahaha hodoh…

Nine #DEAD question from Sarah lalala

Image
ASSALAMUALAIKUM :)

Amboiii rajin dia tanya2 soalan, rasa macam artis pulak hikhok :P Maaf, agak lambat respond sebab nak update blog ni kena ada mood jugak huhuhu. Karang kalau update time tengah emo, takut tak menjawab soalan pulak. Bila mood dah okay, baru best nak jawab soalan. Banyak soalan pun takpe :)

1. Nama panggilan dalam blog.
Aku dan Aina.

2.Currently studying or working? Kat mana?
Menganggur huksss :'(

3. Paling minat dalam bidang apa?
Accountancy, Law and History. Eh dah macam matapelajaran kegemaran pulak --'

4. Suka baca buku/novel genre apa?
Sci-fi, action dan thriller. Sebabtu aku anti gila dengan novel cinta-cinta yang tajuk dia macam "sayang awak @#$%^&*","love you suamiku muah...muah","cintaku infiniti" apa-apa jurr :3

5. Paling selalu bukak blog pukul berapa dan hari apa?
Tak kira waktu

6. Describe your personalities.
Kalau orang tak kenal aku confirm kena cop sombong sebab saya malu nak tegur orang huhuhu. Not so talkati…

Cermin mata jatuh dalam lubang jamban TT^TT

Image
ASSALAMUALAIKUM :)
Cermin mata telah selamat dijatuhkan ke dalam lubang jamban pada hari Jumaat. Yeay! dan alhamdulillah masih boleh diselamatkan huhuhuhu. Tak sampai setahun kot pakai dah terjatuh.. sebelum ni baca kat blog orang dan takde perasaan pun bila dorang cakap cermin mata dorang jatuh kat jamban. Bila dah kena kat batang hidung sendiri. Hah! merasa la kau!

Weh! jamban cangkung pulak tu dan pastinya bukannya jamban kat rumah. But kat klinik. Yeah! nice place. Time tu aku ikut mak aku gi tempat kerja beliau aka klinik gigi. Terbantut nak menunaikan hajat. Time tu aku sangkut cermin mata dekat baju, gedik sangat tak nak pakai. Entah kenapa. At last meluncur jatuh masuk ke lubang.

Aku keluar tandas sambil tu cari sesapa yang ada kat depan tandas. Gratefully ada kakak sedang mengelap cermin mata beliau then, aku mintak tolong akak tu jaga kan tandas jangan bagi sesape masuk. Buat macam tandas sendiri pulak. Tapi aku tak sempat nak ucap terima kasih kat akak tu.

Aku gi pantry an…

Lepas SPM nak buat ape? Huhuhu.

Image
ASSALAMUALAIKUM :)
Seperti yang korang tak tahu, sebenarnya aku convert semua post lama2 aku ke draft, tak sampai hati nak delete. The reason is kebanyakan post lama2 aku merepek-merepek mengarut semua lah dan memalukan kalau kenalan aku baca huhuhu. Berbalik kepada topik, apa yang nak buat lepas SPM? sebaik sahaja tarikh 2 December 2015 aku tak rasa sangat merdeka walaupun SPM dah berakhir. Mungkin time tu tak berapa sihat menyebabkan aku tak berapa nak gembira. Ecececeh padahal dalam gambar bukan main lagi

Sebenarnya lepas SPM ni aku memang duduk rumah jaga adik-adik kesayangan evahh. Tak plan nak hang out mana-mana. Walhal sebelum SPM aku dah plan dengan penuh rapi iaitu sebaik sahaja SPM tamat aku nak cari kerja esoknya dan download movie banyak-banyak dan tengok movie banyak-banyak. Tapi itu hanyalah indah khabar dari rupa sahaja. Apa yang aku buat hanya 15% dari plan.

Dalam 2 minggu lepas SPM aku baru terhegeh-hegeh nak cari kerja. Pergi sana full pergi sini full hanya beberap…

Buat pelajar PT3/2015 : Aliran mana lagi best untuk form 4 ?

Image
ASSALAMUALAIKUM :)
Haih dah lama tak update blog, tiba-tiba pula update entry gini huhuhuhu. Tak, actually saja nak share setelah berjaya menamatkan sesi persekolahan sobbs :'(. Lagipun ada adik yang ambil PT3 tahun ni, so macam lagi bersemangat nak share tentang aliran yang akan korang duduki/pilih next year walaupun si adik tew takkan baca pun entry ni. Hakak dia je syok sendiri hahaxx malu itew :3
My experience more to Accountancy tapi aku akan share serba sedikit about Science stream dan Perdagangan berdasarkan pengetahuan aku cuma tak sebanyak akaun lah. Weh kau nak tahu dulu aku time form three, memang memperlekehkan habis lah akaun sebab aku rasa akaun loser gila and memang sangat berharap dicampakkan ke kelas Sains. At last aku ditakdirkan ke kelas akaun walaupun hampa plus minat memang zero sebab sains dapat B masa PMR(2013). Tapi alhamdulillah senang dipupuk sebab cikgu bermulut manis huhuhuhu.

1. Okay straight to the point, aku cerita pasal Sains stream dulu lah sebab …