Posts

Showing posts from January, 2016

Ingatkan kain buruk, kalau terpijak habis...

Image
ASSALAMUALAIKUM :)
Disebabkan warna dia kelabu sejibik macam kain buruk memang cenderung orang terpijak eventho' kat rumah aku kain buruk semua berwarna (kuning,pink dll gitu). Kot-kot terpijak cerr bayangkan jeritan batin dia hahah. So far tak pernah lagi terpijak lah tapi pernah jadi mangsa lap air . Adik aku paling kecik (Airish) dia punya pemalas, slumber dia je mempergunakan Apple lap air kat lantai. Dia pegang pastu gelek2 Apple macam kain buruk, kesian.
Taraaa! Ni lah Apple. Not a persian cat, kucing biasa je cuma bulu terlebih mungkin faktor susur-galur keturunan ceywahh. Suka makan. Suka tidur. 
Time tangkap gambar ni, adik aku (Aisya) tengah makan dan si Apple mintak-mintak tapi tak dilayan. End up, dia pasrah dan pose baik punya ala-ala mengenangkan nasib giteww. Mana taknya! dah bagi makan pun nak makan lagi. Lapo manjang. Bak kata mak aku
"Ibu menyusu katakan..." Macam nak terbang pun ada. Okay, tapi ada rupa kain buruk tak ? Jangan cakap kekuat, nanti Appl…

Tak terima hakikat :P

Image
ASSALAMUALAIKUM :)
Isnin lepas time orang sibuk uruskan urusan sekolah maka aku pun nak menyibuk juga. Sibuk cari kerja heheh. Dahtu, time tu mak aku cuti opkos amek kesempatan. Aku janji dengan mimie nak pergi pukul 8 pagi sharp sampai NSK, Rawang Jaya (tempat cari kerja) pukul 9. Esoknya mimie call sampai 4 kali aku tak angkat sbb lena diulit mimpi and bertolak pulak pukul 9 pagi. Perh janji Melayu betul aku.

Sampai-sampai je terus pergi office, hmmphh agak ramai jugak la. Rata-rata budak lepasan SPM macam aku. So, aku terus amik borang and isi. Masalah orang excited macam aku ni, datang melenggang. Pen apa pun tak bawak. Gratefully, mama bawak.
Aku dah macam teragak-agak nak tulis umur sebab dah biasa dengan sweet 17 then aku tulis 18. Yelerr dah masuk 2016 kan. Disebabkan ramai manusia dalam tu, both of us cari port yang lagi baik punya. Tulis dekat atas lantai. Aku tahu benda tu lantai sebab aku tak dapat nak beza jubin, mozek dan marmar :P
Then, dah siap fill kitorang hantar de…

Red lipstick ? Seriously ? No! No!

Image
ASSALAMUALAIKUM :)
Okay, ni bukan entry kempen lipstick ke apa but it is just a story I want to share with you. Tak rasa aneh ke bila perempuan tak suka red lipstick ? Aku bukan tak suka warna merah je, banyak colour as long as warna dia terang. Dari jauh dah nampak sinaran dia. Haaa gitewww.

Actually, auntie aku pun ada cakap aku memang tak sesuai pakai lipstick warna menyala sebab haaa engkorang tengok lah dekat gambar ni. Bila ditenung sedalam-dalamnya, aku ni dah macam adik-beradik Joker huhuhu.
Jeles beb tengok orang bibir nipis nih, bukak Instagram jeh frust. Tengok K-Drama je frust. Sebab aku tengok bibir dorang ler heheheh. Tapi bila aku tengok youtube nude make up yang mat salleh buat tu tak rasa frust sangat sebab dorang memang nak bibir setebal kamus dewan tew. Eh aku tak lah cakap bibir aku setebal tu, mungkin nipis sikit macam kamus oxford english-malay tu.

Tapi, alhamdulillah... Ni, pemberian Allah SWT untuk aku. Mungkin kalau bibir aku nipis lagi aneh rupanya ? Ken..ke…