Ingatkan kain buruk, kalau terpijak habis...

ASSALAMUALAIKUM :)
Disebabkan warna dia kelabu sejibik macam kain buruk memang cenderung orang terpijak eventho' kat rumah aku kain buruk semua berwarna (kuning,pink dll gitu). Kot-kot terpijak cerr bayangkan jeritan batin dia hahah. So far tak pernah lagi terpijak lah tapi pernah jadi mangsa lap air . Adik aku paling kecik (Airish) dia punya pemalas, slumber dia je mempergunakan Apple lap air kat lantai. Dia pegang pastu gelek2 Apple macam kain buruk, kesian.
Taraaa! Ni lah Apple. Not a persian cat, kucing biasa je cuma bulu terlebih mungkin faktor susur-galur keturunan ceywahh. Suka makan. Suka tidur. 

Time tangkap gambar ni, adik aku (Aisya) tengah makan dan si Apple mintak-mintak tapi tak dilayan. End up, dia pasrah dan pose baik punya ala-ala mengenangkan nasib giteww. Mana taknya! dah bagi makan pun nak makan lagi. Lapo manjang. Bak kata mak aku
"Ibu menyusu katakan..."
Macam nak terbang pun ada. Okay, tapi ada rupa kain buruk tak ? Jangan cakap kekuat, nanti Apple merajuk pastu dia pose macam gambar di atas :P

Kalau korang jenis rapat dengan binatang, korang akan rasa sayang dia lain sebabtu siap ada anggap macam anak sendiri. Bahasakan diri Papa, Mama haa gitcheww and korang faham sikit apa yang binatang cakap. Siryes. Aku malas nak bahasakan diri 'mama' kangg kena bahan sesiaa je :P lagipun macam lawak je. Ishh ngarut dah aku.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello I am Aina Zairulnizam, This is the place where I share my story.